+30 231 4030 200

Δημητρίου Γούναρη 5, 54626, Θεσσαλονίκη

  • Ελληνικά
  • English
Simon Marks Μουσείο της Ιστορίας των Εβραίων της Θεσσαλονίκης

Simon Marks Μουσείο της Ιστορίας των Εβραίων της Θεσσαλονίκης

Simon Marks Μουσείο της Ιστορίας των Εβραίων της Θεσσαλονίκης

Ενοικιάστε ένα ηλεκτρικό ποδήλατο ή ποδήλατο πόλης στη Θεσσαλονίκη και επισκεπτείτε το Simon Marks Μουσείο της Ιστορίας των Εβραίων της Θεσσαλονίκης.

Το μουσείο ιδρύθηκε από την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης και βρίσκεται στο κέντρο της πόλης στο χώρο της αγοράς Μοδιάνο, το οποίο ήταν το κέντρο της εβραϊκής κοινότητας από τη στιγμή που οι πρώτοι ισπανό- Εβραίοι εγκαταστάθηκαν στην πόλη μέχρι τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το μουσείο άνοιξε τις πόρτες του τον Μάρτιο του 1997 έχοντας ως κύριο σκοπό του να διατηρήσει ζωντανή τη μνήμη της εβραϊκής κοινότητας της Θεσσαλονίκης.

Η μόνιμη έκθεση παρουσιάζει αντίγραφα των εκθεμάτων από το Beth Lohamei Agetaoth Kibbutz που λειτουργεί στο Ισραήλ από το 1933 και έχει τίτλο: «Θεσσαλονίκη» Η Μητρόπολη των Σεφαραδιτών Εβραίων.
Παρουσιάζονται λεπτομέρειες για την ιστορία και τη δραστηριότητα των Εβραίων της Θεσσαλονίκης και της συμβολής τους στην οικονομική ανάπτυξη της πόλης, των κοινωφελών ιδρυμάτων τους, την εκδοτική τους δραστηριότητα και την ανάπτυξη του σιωνιστικού κινήματος.

Τα εκθέματα προέρχονται από το χρονικό διάστημα 315 π.Χ., όταν η πόλη ιδρύθηκε και ιδιαίτερα από το έτος 1492, όταν 15-20.000 Ισπανό- Σεφαραδίτες Εβραίοι εγκαταστάθηκαν στη Θεσσαλονίκη μέχρι το Ολοκαύτωμα των Εβραίων της πόλης κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής στο Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο.

Υπάρχουν εκθέσεις των φωτογραφιών που σχετίζονται με το Ολοκαύτωμα, αντίγραφο της έκθεσης του ιδρύματος Άουσβιτς στις Βρυξέλλες κείμενα και φωτογραφίες που αναπαράγουν την άνοδο στην εξουσία από τους Ναζί », την γερμανική πολιτική του ρατσισμού, της ζωής στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, της εξόντωσης των Εβραίων σε θαλάμους αερίων και σε κρεματόρια, χτυπήματα της αντίστασης καθώς και από την απελευθέρωση των υπόλοιπων κρατουμένων από τις Συμμαχικές Δυνάμεις το 1945.

Υπάρχουν συγκλονιστικά στοιχεία που έφεραν πίσω οι ελάχιστοι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης που επέστρεψαν από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης όπως τα δύο κομμάτια του σαπουνιού, ένα πράσινο και ένα λευκό που έγιναν από το λίπος του σώματος των δολοφονημένων Εβραίων, μια σκουριασμένη μεταλλική ταυτότητα που έχει γραμμένο τον αριθμό 118968, ένα λυγισμένο κουτάλι του Χάιντς Κούνιο, και την φόρμα κρατούμενου του στρατοπέδου.

Πηγή: thessaloniki-sightseeing.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Η City Move είναι μία εταιρία ενοικίασης ηλεκτρικού ποδηλάτου και ποδηλάτου πόλης στη Θεσσαλονίκη. Διαθέτουμε μία ποικιλία κατηγοριών ηλεκτρικών ποδηλάτων και ποδηλάτων πόλης στη Θεσσαλονίκη.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενοικίαση ηλεκτρικού ποδηλάτου Θεσσαλονίκη | City Move

Δημητρίου Γούναρη 5, Θεσσαλονίκη, 54626

+30 231 4030 200

+30 231 4030 200

info@citymove.gr

www.citymove.gr