+30 231 4030 200

Δημητρίου Γούναρη 5, 54626, Θεσσαλονίκη

  • Ελληνικά
  • English
Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα

Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα

Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα

Ενοικιάστε ενα ηλεκτρικό ποδήλατο ή ποδήλατο πόλης στη Θεσσαλονίκη και επισκεπτείτε το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα.

Το Μουσείο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης υλοποιώντας ουσιαστικά το όραμα του εθνικού ευεργέτη Ανδρέα Συγγρού για την ίδρυση του σπιτιού του Μακεδονικού Αγώνα και για τον λόγο αυτό αποφάσισε να χρηματοδοτήσει το συγκεκριμένο έργο.

Το μουσείο σχεδιάστηκε από τον Ernst Ziller και άνοιξε τις πόρτες του το 1981 λειτουργώντας μέσα σε ένα νεοκλασικό κτίριο.
Σε αυτό το κτίριο λειτουργούσε το Ελληνικό Γενικό Προξενείο 1893 – 1912. Το μουσείο είναι ατομική περιουσία και διευθύνεται από το Σωματείο Φίλων του Μουσείου ο Μακεδονικός Αγώνας.

Υπάρχουν πολλά σημαντικά εκθέματα με το οπλοστάσιο της εποχής να κατέχει δεσπόζουσα θέση, ενώ οι στολές, τα αναμνηστικά και τα προσωπικά αντικείμενα των ηγετών του Μακεδονικού Αγώνα (1904 – 8) κατέχουν επίσης, προεξέχουσα θέση.
Οι πολυάριθμες στολές, μια συλλογή από 1.350 σύγχρονες φωτογραφίες, οι επεξηγηματικοί χάρτες, τα βιβλία, οι εφημερίδες, και τα έργα ζωγραφικής του Μακεδονικού τοπίου στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ου αιώνα ολοκληρώνουν την εικόνα του μουσείου.

Τα εκθέματα καταλαμβάνουν επτά δωμάτια και ομαδοποιούνται ως εξής:

Η Μακεδονία πριν το ξέσπασμα του Αγώνα.
Ο αγώνας στη Δυτική Μακεδονία.
Το προξενείο και η οργάνωση της Θεσσαλονίκης.

Το γραφείο του προξένου Λάμπρου Κορομηλά.
Ο ρόλος του λαού της Μακεδονίας στον Αγώνα.
Ο Αγώνας της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας.
Ο Αγώνας στη λίμνη της πόλης των Γιαννιτσών.
Τα γεγονότα στη Μακεδονία μετά το τέλος του Αγώνα και κατά την επανάσταση των νέο-Τούρκων ».

Στο κάτω μέρος υπάρχουν σε φυσικό μέγεθος εικόνες με σκηνές από τον Αγώνα, ένα σχολείο στις αρχές του 20ου αιώνα, ο αγώνας των πατριαρχικών » για να προστατεύσουν τις εκκλησίες τους από τις επιθέσεις των Εξαρχικών, η δράση των ελληνικών στρατευμάτων στην Λίμνη των Γιαννιτσών καθώς και την άφιξη ενός κατασκόπου στην Φλώρινα. Ο πρώτος όροφος έχει ένα οπτικοακουστικό σύστημα που προβάλει ταινίες από την ιστορία της Μακεδονίας.

Πηγή:thessaloniki-sightseeing.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Η City Move είναι μία εταιρία ενοικίασης ηλεκτρικού ποδηλάτου και ποδηλάτου πόλης στη Θεσσαλονίκη. Διαθέτουμε μία ποικιλία κατηγοριών ηλεκτρικών ποδηλάτων και ποδηλάτων πόλης στη Θεσσαλονίκη.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενοικίαση ηλεκτρικού ποδηλάτου Θεσσαλονίκη | City Move

Δημητρίου Γούναρη 5, Θεσσαλονίκη, 54626

+30 231 4030 200

+30 231 4030 200

info@citymove.gr

www.citymove.gr