+30 231 4030 200

Δημητρίου Γούναρη 5, 54626, Θεσσαλονίκη

  • Ελληνικά
  • English
Μουσείο Γύψινων Εκμαγείων Θεσσαλονίκης

Μουσείο Γύψινων Εκμαγείων Θεσσαλονίκης

Μουσείο Γύψινων Εκμαγείων Θεσσαλονίκης

Ενοικιάστε ένα ηλεκτρικό ποδήλατο ή ποδήλατο πόλης στη Θεσσαλονίκη και επισκεπτείτε το Μουσείο Γύψινων Εκμαγείων Θεσσαλονίκης.

Το μουσείο των γύψινων εκμαγείων φιλοξενείται σε δύο αίθουσες του υπόγειου χώρου που βρίσκεται στο νέο κτιρίο της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η συλλογή διαθέτει γύψινα εκμαγεία, αντίγραφα και πρωτότυπα από αρχαιολογικά ευρήματα και δημιουργήθηκε την ίδια χρονική στιγμή με την ίδρυση του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και οφείλεται στον κ. Ρωμαίο, Καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας.

Η συλλογή είναι από τις καλλίτερες στην Ελλάδα και πολύ σημαντικό γεγονός επίσης , είναι ότι φέρνει τους φοιτητές του αρχαιολογικού τμήματος σε επαφή με την αρχαία ελληνική και ρωμαϊκή τέχνη της δημιουργίας αγαλμάτων καθώς και κεραμικών μικρής κλίμακας.

Στην αίθουσα Α υπάρχουν αντίγραφα έργων από την αρχαϊκή και κλασική εποχή ενώ στην αίθουσα Β υπάρχουν έργα από την Ελληνιστική και Ρωμαϊκή εποχή.

Ανάμεσα στα πιο αξιοσημείωτα έργα είναι αντίγραφα της ζωφόρου του Παρθενώνα, αναθηματικά ανάγλυφα και επιτύμβια κολώνες, αγάλματα από κούρους και κόρες, τμήματα της πανοπλίας της Αθηνάς Νίκης, νομίσματα, ακροκέραμα, τεφροδόχοι και μάσκες.

Πηγή: thessaloniki-sightseeing.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Η City Move είναι μία εταιρία ενοικίασης ηλεκτρικού ποδηλάτου και ποδηλάτου πόλης στη Θεσσαλονίκη. Διαθέτουμε μία ποικιλία κατηγοριών ηλεκτρικών ποδηλάτων και ποδηλάτων πόλης στη Θεσσαλονίκη.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενοικίαση ηλεκτρικού ποδηλάτου Θεσσαλονίκη | City Move

Δημητρίου Γούναρη 5, Θεσσαλονίκη, 54626

+30 231 4030 200

+30 231 4030 200

info@citymove.gr

www.citymove.gr