+30 231 4030 200

Δημητρίου Γούναρη 5, 54626, Θεσσαλονίκη

  • Ελληνικά
  • English
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Ενοικιάστε ένα ηλεκτρικό ποδήλατο ή ποδήλατο πόλης στη Θεσσαλονίκη και επισκεπτείτε το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Η δημιουργία του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης κάλυψε το κενό που υπήρχε στην πόλη για ένα χώρο υψηλότατου επιπέδου που να εστιάζεται στην μουσική και τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης χτίσθηκε πάνω σε ένα παραθαλάσσιο οικόπεδο 18 στρεμμάτων και βρίσκεται στην περιοχή του Ποσειδωνίου Αθλητικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης είναι ένα σύγχρονο, διεθνών προδιαγραφών, πολιτιστικό και συνεδριακό κέντρο, το οποίο έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί μεγάλο εύρος εκδηλώσεων όπως όπερα, συναυλίες, μπαλέτα, θεατρικές παραστάσεις , καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκθέσεις αλλά και συνεδριακές εκδηλώσεις.

Το κτίριο σχεδιάστηκε έτσι ώστε να αποτελεί ορόσημο και κόσμημα για την πόλη. Η εξωτερική εμφάνιση του κτιρίου είναι απόλυτα εναρμονισμένη με την ιστορία της πόλης συνδυάζοντας στοιχεία από το λαμπρό βυζαντινό παρελθόν της και από το μετέπειτα κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της.

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης διαθέτει μια μεγάλη και πλήρως εξοπλισμένη αίθουσα συναυλιών, εξαιρετικής ακουστικής, δυναμικότητας 1.464 θέσεων, με τις 1.060 να βρίσκονται στην πλατεία, τις 88 στα θεωρεία και 316 απ’ αυτές στον εξώστη.

Εντυπωσιακός είναι ο χώρος υποδοχής του κοινού (φουαγιέ) και γενικά ο άριστος σχεδιασμός και συνδυασμός υποδομών και λειτουργικών χώρων όπως τα γραφεία για τις διοικητικές και τεχνικές υπηρεσίες, οι απαραίτητες εγκαταστάσεις για την υποστήριξη των εκδηλώσεων όπως καμαρίνια, αίθουσες δοκιμών, αποθήκες οργάνων, ταυτόχρονα με την μέριμνα για τους πολίτες με ειδικές ανάγκες και την πρόβλεψη για την ύπαρξη κατάλληλων θέσεων και ανελκυστήρων συνθέτουν ένα κτίριο κόσμημα για την πόλη.

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης εγκαινιάστηκε στις 2 Ιανουαρίου του 2000 και ξεκίνησε τις τακτικές εκδηλώσεις του το Μάιο του 2000.

Η λειτουργία του έχει συμβάλει αποφασιστικά στην πολιτιστική, κοινωνική αλλά και οικονομική ανάπτυξη της πόλης. Η παρουσίαση σημαντικότατων πολιτιστικών γεγονότων, η διοργάνωση μεγάλων διεθνών συνεδρίων και εκθέσεων έχει μετατρέψει τη Θεσσαλονίκη σε διεθνές πολιτισμικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής της Μακεδονίας και των Βαλκανίων.

Πηγή: thessaloniki-sightseeing.com

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Η City Move είναι μία εταιρία ενοικίασης ηλεκτρικού ποδηλάτου και ποδηλάτου πόλης στη Θεσσαλονίκη. Διαθέτουμε μία ποικιλία κατηγοριών ηλεκτρικών ποδηλάτων και ποδηλάτων πόλης στη Θεσσαλονίκη.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενοικίαση ηλεκτρικού ποδηλάτου Θεσσαλονίκη | City Move

Δημητρίου Γούναρη 5, Θεσσαλονίκη, 54626

+30 231 4030 200

+30 231 4030 200

info@citymove.gr

www.citymove.gr