+30 231 4030 200

Δημητρίου Γούναρη 5, 54626, Θεσσαλονίκη

  • Ελληνικά
  • English
Εκκλησία Αγίου Γεωργίου (Ροτόντα)

Εκκλησία Αγίου Γεωργίου (Ροτόντα)

Εκκλησία Αγίου Γεωργίου (Ροτόντα)

Ενοικιάστε ενα ηλεκτρικό-ποδήλατο ή ποδήλατο πόλης στη Θεσσαλονίκη και επισκεπτείτε την Εκκλησία Αγίου Γεωργίου(Ροτόντα)

Η Ροτόντα είναι μέρος του αυτοκρατορικού συγκροτήματος που χτίστηκε το 306 μ.Χ. ως Πάνθεον (ή Μαυσωλείο) για τον αυτοκράτορα Γαλέριο. Όπως υποδηλώνει το όνομα του μνημείου είναι ένα κυκλικό κτίριο με θόλο διαμέτρου 24 μέτρων. Ο Μεγάλος Θεοδόσιος την μετέτρεψε σε εκκλησία κατά τη διάρκεια της βασιλείας του και για πολλά χρόνια ήταν ο μητροπολιτικός ναός της Θεσσαλονίκης.

Η εκκλησία μετατράπηκε σε τζαμί κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας το 1591, και της προστέθηκε ένας μιναρές ο οποίος σώζεται μέχρι σήμερα και είναι ο μοναδικός στη Θεσσαλονίκη. Η Ροτόντα διαθέτει άριστα και φυσικά αξιοσημείωτα για ψηφιδωτά που κοσμούν την εκκλησία.

Σήμερα λειτουργεί σαν μουσείο και δεν γίνονται λειτουργίες στην εκκλησία (εκτός από κάποιες ιδιαίτερα σημαντικές ημερομηνίες).

Πηγή:thessaloniki-sightseeing.com

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Η City Move είναι μία εταιρία ενοικίασης ηλεκτρικού ποδηλάτου και ποδηλάτου πόλης στη Θεσσαλονίκη. Διαθέτουμε μία ποικιλία κατηγοριών ηλεκτρικών ποδηλάτων και ποδηλάτων πόλης στη Θεσσαλονίκη.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενοικίαση ηλεκτρικού ποδηλάτου Θεσσαλονίκη | City Move

Δημητρίου Γούναρη 5, Θεσσαλονίκη, 54626

+30 231 4030 200

+30 231 4030 200

info@citymove.gr

www.citymove.gr