+30 231 4030 200

Δημητρίου Γούναρη 5, 54626, Θεσσαλονίκη

  • Ελληνικά
  • English
Αρχαιολογικό Μουσείο

Αρχαιολογικό Μουσείο

Αρχαιολογικό Μουσείο

Ενοικιάστε ένα ηλεκτρικό ποδήλατο ή ποδήλατο πόλης και επισκεπτείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. 

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης εγκαινιάστηκε το 1962 φιλοξενώντας ευρήματα από την περιοχή της Θεσσαλονίκης αλλά και των γειτονικών νομών.

Στο Αρχαιολογικό μουσείο παρουσιάζονται εκθέματα του πολιτισμού της Μακεδονίας από τα προϊστορικά χρόνια και εν συνεχεία.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης τροποποίησε τις κτιριακές εγκαταστάσεις του εμφανίζοντας με διαφορετικό τρόπο τις μόνιμες αλλά και περιοδικές συλλογές του.

Ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να περιπλανηθεί στις πέντε ενότητες που συνθέτουν τη νέα εκθεσιακή δομή του Μουσείου, μέσω της οποίας έρχεται σε επαφή με τον πολιτισμό και τους ανθρώπους της αρχαίας Μακεδονίας.

Οι πέντε ενότητες της Έκθεσης :

Ενότητα Α: Προϊστορική Μακεδονία.
Παρουσιάζονται εκμαγεία τμημάτων του κρανίου του »μακεδονικού ουρανοπιθήκου», ενός πρώιμου ανθρωποειδούς καθώς και ένα αντίγραφο του γνωστού κρανίου των Πετραλώνων (200.000 π.Χ.)
Ενότητα Β: Προς τη γένεση των πόλεων.
Παρουσιάζονται μαρτυρίες για οικισμούς και νεκροταφεία της εποχής του Σιδήρου (1100 – 700 π.Χ.) στην περιοχή που εκτείνεται ανάμεσα στον Άθωνα και τον Όλυμπο.
Ενότητα Γ: Η Μακεδονία από τον 7ο αιώνα π.Χ. ως την ύστερη αρχαιότητα.
Παρουσιάζονται όψεις του βίου των Μακεδόνων από τα αρχαϊκά χρόνια, με τη δημιουργία του ανεξάρτητου μακεδονικού βασιλείου, έως και τους αυτοκρατορικούς χρόνους (1ος-4ος μ.Χ. αιώνας), εποχή κατά την οποία η Μακεδονία αποτελούσε επαρχία της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.
Ενότητα Δ: Θεσσαλονίκη, Μακεδονίας μητρόπολις
Παρουσιάζονται ιστορικές και αρχαιολογικές πληροφορίες για την πόλη από την ίδρυσή της το 315 π.Χ., μέχρι τα χρόνια της Ρωμαϊκής κυριαρχίας.
Ενότητα Ε: Ο χρυσός των Μακεδόνων.
Παρουσιάζονται εξαιρετικής τέχνης εκθέματα από διάφορους χώρους, κυρίως από νεκροταφεία των αρχαϊκών και των κλασικών χρόνων καθώς και η τέχνη της επεξεργασίας του χρυσού.
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης διαθέτει επίσης χρονολογική αφήγηση που ξεκινά με την ενότητα «Προϊστορική Μακεδονία.»

Πηγή: thessaloniki-sightseeing.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Η City Move είναι μία εταιρία ενοικίασης ηλεκτρικού ποδηλάτου και ποδηλάτου πόλης στη Θεσσαλονίκη. Διαθέτουμε μία ποικιλία κατηγοριών ηλεκτρικών ποδηλάτων και ποδηλάτων πόλης στη Θεσσαλονίκη.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενοικίαση ηλεκτρικού ποδηλάτου Θεσσαλονίκη | City Move

Δημητρίου Γούναρη 5, Θεσσαλονίκη, 54626

+30 231 4030 200

+30 231 4030 200

info@citymove.gr

www.citymove.gr